Iedere streek heeft zijn eigen smaak
En bij je slager kun je dat proeven
In Drenthe kan de worst niet hard genoeg zijn, terwijl ze in Amsterdam smullen van botermalse ossenworst. Per regio kunnen de smaken enorm verschillen. Iedere streek kent zijn eigen delicatessen. En de producten die vroeger zo geliefd waren, zijn weer helemaal terug van weggeweest Zo was uierboord tot de jaren ’50 volksvoedsel in Rotterdam. De populariteit nam daarna af, maar na jaren is het weer erg in trek. In de havenstad wordt het nu gezien als een delicatesse.
Wie graag streekeigen producten eet, is bij de slager uit de buurt aan het goede adres. Slagers kennen de smaak van de regio en bereidingswijzen van streekproducten als geen ander. Sommigen werken met recepten die generatie op generatie zijn doorgegeven. Ben je misschien benieuwd waarom de smaken per regio zo verschillen? Breng een bezoek aan het Festival van de Slager en lees er alles over in ‘De Smaak van jouw Regio’.